Tuesday, March 27, 2007

Fusion

När jag gick i gymnasiet var jag med i en förening som hette Unga Forskare. Som medlem i denna grupp så fick man tillgång till skolans kemi- och fysiksalar efter skoltid. Huvudsakliga aktiviteter var att tillverka ämnen som brann (blixtljuspulver) eller exploderade (Jodazid - jod och ammoniak) samt leka med flytande kväve. Vid ett tillfälle byttes även bokstäverna på kopieringsrumskylten ut till "pungkokeri sm". Detta borde ge en fingervisning om nivån på aktiviteterna.

Tydligen finns det de gymnasister som är något seriösare i sina forskningsansträngningar. Discovermagazine.com skriver om high school-eleven Thiago Olson som på helgerna under två års tid slängt ihop en fungerande fusionsreaktor. Den kräver visserligen mer energi än vad den avger men ändå. Nu ska man naturligtvis vara något skeptisk mot alla glada amatörer som säger att dom har en fusionsreaktor i garaget, särskilt om dom heter Thiago Olson.

Tuesday, March 13, 2007

We make a mean team, my adidas and me.

Mjahaja, nu var det visst ett tag sedan jag skrev ett inlägg. Vid mitt besök i Linkan för en månad sen kom påpekande om detta från herrarna Byström och Söderberg.

Vad har då hänt sen sist. Det har varit jul. Julen är ju som bekant en väntans högtid och jag blev också helt passande inte helt oväntat onkel. Trevligt. Jag har lagt fram mitt ex-jobb. Detta skedde utan större smärtor vid tidigare nämnda besök i Linköping. Under detta besök, när jag kom in mot stan i flygbussen så passerade vi stadens ishockeyarena, Cloetta Center. Då slog det mig att det är ju PRECIS SAMMA NAMN SOM CHOKLADEN. Fantastiskt vad dom kan klura till det.



=




Jag baxnar.

I övrigt så har det kanske inte hänt så jättemycket. Jag var i England och Frankrike förra och förr-förra veckan och kollade bilar, det var trevligt om än något kylslaget, åtminstone första dagen, då jag trodde att testningen skulle ske inomhus när det visade sig att den i själva verket helt var förlagd utomhus. Framtida planerna ser ut så här: 1a april åker jag till england igen för att bygga bilar i 8 veckor. Ska ju bli fasligt spännande. Efter det så är jag tillbaka i Belgien ett par veckor för att sedan, antagligast, åka till Turkiet i 6 veckor för att kolla vad dom pysslar med där.

Någon som man verkligen kan undra vad han pysslar med är en man som kallar sig för "Tantralasse". För ett tag sedan skickade Tantralasse en s.k. add request till mig på skype. Så här såg det ut:



Känns kanske inte helt safe. Vidare undersökningar visar att Tantralasse har en egen hemsida.



Hemsidan är alltså www.lasses-evolution-therapy.se och är helt klart värd ett besök. Där kan man hitta: "Information, Kurser & Utbildningar Behandlingar & Sessioner, samt lite annat smått & gott". Till det lilla & det goda hör, och jag måste erkänna att jag inte är helt förvånad, "Zebs indianprylar". Jag har svårt att uttrycka i ord hur grymma Zebs indianprylar är. Det är så svårt att välja, jag vill nog ha allihop. Hövdingspipan(!)(hoho, nån som tvivlade på att snubbarna brukade röka på kan ju sluta nu), den lilla trumpinnen med skallra och medicinstaven med örnhuvud är nog ändå favoriter.

Tantralasse (och Zeb också skulle jag tro) finns i Härnösand med omnejd om du känner dig i behov av en reikimaster och healer.


Fantastiskt det här med internet.


På tal om Tantralasse och Zeb så gjorde jag ett religionstest som Shaun hade länkat till på sin sida. Där visar det sig att jag är 50% hedning så Tantralasses och Zebs aktiviteter kanske inte ligger så långt från min egen spirituella sida som man kanske kunde tro vid första anblicken. Jag har länga funderat på vad som egentligen är mitt kraftdjur. Nåväl. Ett lustigare resultat av trostestet (höhö, Västergötland nästa!) är att jag är ungefär lika mycket satanist som buddist. Vad detta innebär i praktiken är ännu lite oklart, antagligen något i stil med att om man gnuggar mig på magen så börjar jag attack-kräkas. Tja, vissa dagar så kanske.


You scored as agnosticism. You are an agnostic. Though it is generally taken that agnostics neither believe nor disbelieve in God, it is possible to be a theist or atheist in addition to an agnostic. Agnostics don't believe it is possible to prove the existence of God (nor lack thereof).



Agnosticism is a philosophy that God's existence cannot be proven. Some say it is possible to be agnostic and follow a religion; however, one cannot be a devout believer if he or she does not truly believe.

agnosticism

83%

atheism

71%

Paganism

50%

Satanism

46%

Buddhism

42%

Christianity

29%

Judaism

17%

Islam

8%

Hinduism

0%

Which religion is the right one for you? (new version)
created with QuizFarm.com

Labels: , ,